dilluns, 28 de juliol de 2008

moonlight raid - nalgene
Dissabte 26 de juliol va tenir lloc la MOONLIGHT RAID 2008- NALGENE.

Les característiques del MLR continuen essent les mateixes del seu inici; una cursa d’orientació, nocturna, per parelles i amb mapa cartogràfic. Cada any, però. canvia la zona de cursa i les característiques tècniques d’aquesta, depenent de qui s’encarrega del disseny dels circuits. A voltes és més física, a voltes més tècnica, a voltes combina amb dos elements, etc.

Enguany, la cursa va ser dissenyada per l’Ivan, que va preparar dos circuits força tècnics i amb desnivell. El primer llarg, amb 30 balises i la dificultat d’intentar fer-ho en no més tres hores. El segon, el curt, amb 14 balises i accessible per fer-ho en tres hores. La característica diferencial d’enguany era que totes les balises estaven localitzades en mulasses o barraques de pedra seca, pous de glas i runes, amb el que els corredors podien descobrir i conèixer molts d’aquests elements característics de la zona i de la història i que gairebé sempre ens passen desapercebuts si no estan a tocar del mateix camí.

La MLR, però, continua conservant l’esperit d’encontre per anar a entrenar aprofitant que per la nit fa menys calor, que en algunes valls i fondalades s’està molt a gust i que des de les carenes en aquesta època de l’any un pot ser observador de castells de focs de qualsevol dels municipis que fan festa Grossa. Tanmateix aquest bon rotllo i l’ esperit amb el que es va crear ara fa uns anys, no ha estat mai mancat del competitiu, que els mateixos actors li donem. Som així, sempre es tracta de tenir un repte; quedar primer, fer-ho millor que l’any anterior, guanyar a aquesta o aquella parella…el que sigui.

Tot plegat, a les nou del vespre ens varem anar trobant tots a la part alta de la urbanització de les Palmeres a Canyelles. A tres quarts de deu, es va fer la xerrada informativa de com anirien les curses. Indicacions per a la llarga, valor de les balises, temps, penalitzacions…Indicacions per a la curta.

La cursa llarga era en modalitat escore i com que ja preveiem que caldria triar recorreguts, es va donar la sortida a tots els competidors en massa a les deu en punt. Sortida tipus Lemans, Els corredors a una banda del carrer i els mapes situats a l’altra banda; espectacular.

Els de la curta, per evitar el màxim possible que es trobessin tots junts, es va donar la sortida a intervals de dos minuts.

Per a la migrada organització (Ivan i Ricard amb la inesgotable presència a darrera hora de l’Iker) el temps va anar passant “amenitzat” per la tremenda orquestra que actuava al ball de festa major de la urbanització i aprofitant per menjar un entrepà.
Els corredors van apurar el temps al màxim i fins a 5 minuts abans del tancament horari no van aparèixer en la seva majoria. Llavors tot va anar molt ràpid. Arribar prendre temps, comptar punts de balises….. veure una mica de refresc, comentar la jugada…

Bé, així es com va quedar la cosa:

Circuit Llarg
lloc noms punts temps
1er Toni Morera i Jordi Muntaner 370 2:56
2ón Xavier Perello I Neus Gimenez 350 2:55
3er Pere Marse I Jordi Massana 300 2:57
4art J.M.Valero I Cristina Muñoz 290 2:52
5é Anaïs Panosa i J. Valero 260 2:56
6é D. Costa, J Camacho i L. Sararols 240 2:59
7é A.Guimerà i Joan Tornè 240 3:00
8é J. Fanlo I Amparo Gil 150 2:34
9é A. Gonhert I Felix Ruiz 130 3:01
Circuit Curt
lloc noms punts temps
1er Maria Montanyans i Dani R. Casanova 140 2:36
2on Núria Gili I Felip Gili 140 2:45
3er D. Teixido/ T Borras/ E. Barroso 140 2:55
4art Silvia Agustina i Monica Sanchez 140 2:55
5é Israel Prieto I Marta Ailagas 120 2:57
6é Josep Casas i Ignasi Marta 70 1:56
7é E. Amela i Cristina Amela 50 3:02
8é J.M Lasquibar i Oscar Lasquibar 20 2:59
9é J. Toledano i Isabel Romeo abandó
10é Olga Graells, Jm Cara i Vidal Benach fora temps

Tot plegat, esperem que els que vareu poder córrer us ho haguéssiu passat bé.
http://picasaweb.google.com/ceazimut/MoonlightRaidNalgene