divendres, 4 de setembre del 2009

ROGAINING: 17 D'OCTUBRE a PACS DEL PENEDÈS



La factoria Azimut ha preparat una nova activitat, aquest cop es tracta d'una cursa rogaining


Què és un Rogaining?

Es un esport que va néixer a Austràlia fa una trentena d’ anys i que en els darrers s’està estenent ràpidament per Europa. És un esport de navegació camp a través que es practica en equips de 2 a 5 corredors. Els equips abans de la sortida, reben un mapa on estan marcats els punts on es troben les balises i el valor de cadascuna. Han de desplaçar-se a peu, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima puntuació passant pels controls en un temps màxim especificat per l’organització. No s’estableix ni es marca cap recorregut i els controls poden ser visitats en qualsevol ordre. El treball en equip, l’ estratègia i saber moure’s a la natura és el més important. Els equips participants han de planificar la ruta a fer entre les balises i seleccionar l’ordre en què les visitaran.


Com funciona el rogaining “el jardí de bacus”, quan i on es fa?


Aquest és el primer rogaining que es fa al Penedès. El dia de la cursa serà el dissabte 17 d’octubre i el punt de concentració, sortida i arribada serà a Pacs del Penedès (per participar, prèviament caldrà haver fet la inscripció)
La sortida es donarà a les 12 del migdia i el límit de temps seran les 6 de la tarda. A partir d’aquest moment s’aplicaran penalitzacions que restaran punts.

15 minuts abans de la sortida els equips rebran de l’organització el mapa amb les balises marcades i la descripció. Els equips tindran un màxim de sis hores per passar pel major nombre de balises triant la ruta que els sembli i ajudant-se exclusivament del mapa i la brúixola.


TROBAREU TOTA LA INFORMACIÓ EN AQUEST LINK: http://outsiders.cat/